You’ve got mail en heel veel geld

Wij kunnen ons geluk niet op! En het is een cliché, maar het geluk zat inderdaad in een klein hoekje, ergens weggestopt in een van mijn mailboxen.

Het was een grijze dag toen ik besloot om eindelijk eens mijn uitpuilende mailboxen te schonen. In de berg ongelezen nieuwsbrieven zaten ook persoonlijk aan mij  gerichte e-mails verstopt. En ik werd blij verrast: van de Hema had ik ‘als trouwe klant’ een cadeaubon ter waarde van vijfhonderd euro gekregen. Hartverwarmend, want ik koop daar al levenslang mijn ondergoed. Een paar mails verder was het écht raak: ‘Geachte heer Niessen, wij hebben € 250.566, 002 op uw account gestort!’ Ik hoefde dit alleen nog maar te bevestigen! Wauw! Ook de ING heeft een soortgelijk bedrag aan mij overgemaakt. ‘Geld maakt niet gelukkig’, maar wij zijn er héél blij mee. Dat bedrag valt trouwens in het niets vergeleken bij de 15 miljoen dollar die Mrs.Janalle Potman mij aanbood. Deze jonge vrouw heeft ernstige kanker en dus niets meer te verliezen – reden waarom ik haar geloof. Zij wil nu het fortuin van haar recent overleden echtgenoot inzetten voor een goed doel. Of ik haar wilde helpen met het opzetten van een stichting. Ik begrijp dat ze bij mij aanklopt want ik doe veel aan Goede Doelen, maar ik heb het beleefd afgewezen want het gaat om een christelijke stichting en ik ben niet religieus. Kwestie van integriteit.

Erectie met korting

Geld alléén maakt niet gelukkig, zo bracht de volgende verrassings-e-mail mij in herinnering: een buurtgenote – sorry voor de weinig stichtelijke wending van dit verhaal en voor het taalgebruik – bood zich aan ‘als fuckbuddy’. Of je nu wel of niet van dergelijke  liefdadigheid gediend bent (Snail-Tinder in dit geval), het is toch geweldig dat mensen elkaar wereldwijd via internet vinden om in elkaars behoeften te voorzien? In ruil daarvoor neem ik al die commerciële boodschappen die ik soms ook ontvang, wel voor lief; soms zitten daar trouwens hele vermakelijke aabiedingen bij, zoals deze: ‘Sta op ieder moment klaar voor geslachtsgemeenschap!’ (…) Deze nieuw ontwikkelde methode, met natuurlijke ingrediënten, verandert zelfs een opa in een seksgod en garandeert een lange en stevige erectie’. Dit alles tegen 60 procent korting!’ 

Oftewel: check regelmatig je e-mails want het geluk zit soms in een klein hoekje.

De bewuste brief van Mrs. Janelle Potman:

Dearest in the Lord,

Greetings in the name of our Lord Jesus Christ. I’m Mrs.Janalle Potman the widow of late Mr. Potman , I’m 45 years old. I am a Christian convert, suffering from prolonged cancer of the breast,My husband died six years ago, and our long years of marriage was not blessed with children. My husband was very wealthy. After his death I inherited all his business and funds. My doctor has diagnosed and told me privately what i should expect, building my spirit for the inevitable . He says i may not last for more than six months, based on this i have taken the decision to share part of my funds and wealth in contribution to the development of the Church and society with major focus on the poor, needy and victims of Corona virus

I selected you after visiting the website having prayed over it, I am willing to donate the sum of $14.500,000.00 USD for your work in developing the Church and to help the poor, needy, and less privileged among your congregations/society. Please note that this fund is deposited in a bank in the country where my husband worked, My lawyer will file the application for the transfer of this money in your designated name and information’s, after my applications and instructions. I now realize that wealth without life in Christ is vanity and non-sense. Always remember that. May the grace and blessings of God be and remain with you.

I shall be awaiting for your response.through my: mrs.janalle@gmail.com